Opisto etsii

Talkkari

Opisto etsii osa-aikaista talkkaria vuoden 2023 Omavaraisuuskurssin ajaksi (huhti-lokakuu). Työajat ovat joustavat, n. 8h/viikko.

Pystymme auttamaan asunnon löytämisessä opiston läheisyydestä, ja tarjoamme myös mahdollisuutta pitää omaa kasvimaata opiston mailla.  

Aikaisempi laaja-alainen työkokemus alalta on välttämätöntä. Tärkeää on kyky hahmottaa isännöinnin toteuttamista osana omavaraisuutta painottavaa opistotoimintaa.

Etsimme työntekijää, joka on lähtökohtaisesti kiinnostunut monivuotisesta yhteistyösuhteesta Omavaraopiston kanssa.  

Kiinnostunutta pyydetään tutustumaan toimintaamme tulevissa talvitalkoissa 30.1.-5.2. 

Yhteys: omavaraopisto@gmail.com tai puhelimitse 044-3736277 /Maria Dorff

Yhteistyökumppaneita

Omavaraopiston opetukseen suunnittelemme tutustumiskäyntejä muillakin maatiloilla, työpajoissa ja omavaraiseläjillä. Jos sinulla on osaamista ja toimintaa, joka liittyy omavaraisuuteen ja haluat jakaa sitä, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä. Tavoitamme opinahjojen verkostoa, josta opiston opiskelijat voivat valita mieleisen kohteen. Tutustumiskäynnit voisivat olla kestoltaan 1 viikon pituisia. 

 

Osaajia/ Kurssiopettajaa

Etsimme eri-alaisia opettajaa. Melko tärkeä on, että rakennus-, käsityö-, puu/metalli- ym. opettajilla on itselläkin laajahko osaamisalue koskien luonnonmukaista elämää, kierrätystä sekä työskentelystä käsityökaluilla.
Olet tervetullut tarjoamaan osaamistasi!
 
Yhteys: omavaraopisto@gmail.com tai puhelimitse 044-3736277 /Maria Dorff

 

Tulkoon sivari!

Omavaraopistoon voi tulla suorittamaan siviilipalvelusta. Työkenttä on laaja ja painottuu rakentamiseen ja ulkohommiin. Tulet taatusti oppimaan monenlaista! Omavaraisuuden kehittely tukee ihmisten rauhanomaista rinnakkaiseloa globaalistikin.

Yhteys: omavaraopisto@gmail.com tai puhelimitse 044-3736277 /Maria Dorff

 

Palkkatuettua työntekijää

Etsimme Omavaraopiston perustamisvaiheeseen apulaisia. Työhön kuuluu avustaminen monipuolisissa työkuvioissa. Niiden kautta voit saada laajan katsauksen luontaistaloudessa esiintyviin työrutiineihin. Etenkin rakennus- , viljellys- ja kokkaustaitoiset ovat meille iso apu! Sinulla ei tarvitse olla alan koulutusta tai pätevyyksiä.

Jos olet ollut yli 24 kk työttömänä työnhakijana, meillä on mahdollisuus palkata sinut töihin. Työsuhteesta saa bruttopalkkana n. 1400€/kk, työtä on 26 h/viikko. Työsuhteen kesto voi olla enimmillään 1,5 vuotta, minimissään kuitenkin 6 kk.

Tarjoamme mahdollisuuden majoittua opiston maille omassa tai opiston teltassa tai Rumon koululle 5 km pyöräilymatkan päässä. Omavaraopisto sijaitsee Pohjois-Karjalassa Valtimolla, kohtalaisten julkisten kulkuyhteyksien äärellä.

Toivomme sinulta aloitekykyisyyttä ja avointa mieltä oppimisprosessiin.

Viestiä saa välittää eteenpäin!

Yhteys: omavaraopisto@gmail.com tai puhelimitse 044-3736277 /Maria Dorff

Käännösapua

Mikäli koet omavaraisuuden aiheet inspiroiviksi ja haluat jakaa niitä eri kielillä, ota yhteyttä!

Käännöksien teko on talkootyötä eikä vaadi ammattitasoa.

 

Yhteys: Lasse Nordlund, omavaraopisto@gmail.com

 

Asiantuntijoita

Haluamme muodostaa eri alojen asiantuntijaryhmiä, jotka voivat avustaa omavaraopiston ja omavaraiskulttuurin kehittelyyn.

Toivomme saada yhteyttä lääkäreihin, biologeihin, insinööreihin jne.

Yhteys: Lasse Nordlund, omavaraopisto@gmail.com

 

Siemenviljelijiä

Luotettavia ja pitkäjänteisiä kasvattajia maalaislajikkeiden ylläpitoon (ei aloittelijoita).

Luo oma nimikko-lajike! Pidemmästä siemenjatkuvuudesta huolehtinut saa minusta itseoikeutetusti nimittää lajikkeensa mielensä mukaan.

Yhteys: Lasse Nordlund, omavaraopisto@gmail.com