Usein kysyttyjä

Opetettaanko omavaraopistossa metsästystä?

Ei. Opetus nojautuu Lassen ja Marian käytäntöihin, jotka ovat osoitautunut toimiviksi. Metsästys ei ole nykymuodossaan elannonhankinnan kannalta vaihtoehto puutarhaviljelyn tehokkuudelle yleisemmällä tasolla.

Haluamme tarjota opetusta, joka on yleisesti sovellettavissa ja johon ei liity ongelmallisia ekologisia rajanvetoja esm. riistakannansäätelyn suhteen.

Voiko suorittaa tutkintoja?

Ei. Opiston laaja-alainen opetus ei käsittele mitään ainetta niin perusteellisesti että se vastaisi mitään perustukintoa.

Mikä on ikäraja?

Ikäraja kurssin aloittamiselle on (toistaiseksi) 18 vuotta. Talkoisiin ovat tervetulleet nuoremmatkin.

Eikö meidän halkoliiteri lahoaa?

Kuorimaton koivu lahoa, koska tuohi estää kuivumisen ajoissa. Halkoliiterissämme tuohi on jätetty kauniisti ulospäin, mutta rakennuksen sisäpuolella koivut ovat aisattuja.

Eikö omavaraopistossa kaikki pitäisi olla itse tehtyä?

Kuten yleensä, oppimaan tulevat ihmiset jotka eivät vielä osaa. Silloin ei voi asettaa paljon tulosvastuuta. Opistolaiset viljelevät suurimman osan ruoasta itse.

Onko ilmastomuutoksen aikana pakko raivata metsää opistokäyttöön? 

Pysymme rakentamisessa ja kasvimaan perustamisessa pääosin taimikkoalueella. Todennäköisesti raivattu alue kompensoituu sen kautta, että opiskelijat viettävät täällä vähänkuluttavaa ja tuottavaa aikaa ja jatkavat sitä opiskulun jälkeenkin.