Kurssimateriaaleja

Tervetuloa Rakennuskurssi 2020 tietolaariin!

Saunan veistäminen ja keittiökatoksen rakentaminen ovat tämän vuoden kurssin pääkohteita, mutta muutakin on tarjolla. Joustoa on moniin suuntiin ja voimme pyynnöstä painottaa erityisiä aiheita.

Viime vuodelta jäi kesken hieman kimurantti hirsikehikko. Keväällä saatiin hirret paikoilleen tinkimällä sammaleristeestä. Varaukset ovat niin väljäät, että voimme tilkitä jälkeenpäin. Jatkamme rakennuskurssin sivuprojektina kattotuolin tekoa ja pellitystä.

Seuraavasta linkistä löydätte viime vuoden kurssin oppimateriaaleja. Käymme niitä läpi livenä, joten kannattaa ehkä vilkaista vasta teoriajakson jälkeen!

Kuvia, Videoita ja yleisiä hirrenveistoon liityviä materiaaleja viime vuoden kurssilta

Paljon tekemistä on edessä, mutta toivomme kaikkien puolesta myös antoisaa yhdessäolemista ja inspiroivia hetkiä!

1) Saunan veistäminen

Aloitamme kiviperustuksista. Jos hyvin menee, ehdimme kurssin aikana kattoon saakka.

2) Keittiökatoksen rakentaminen

Tässä keittiökatoksen luonnokset. Rakenne tarkentuu vielä. Kyseessä on kevyt runkorakenne, jota katettaan kierrätyspelleillä. Rakennamme ensin suorakaiteisen sisäosan, jota täydennetään 6-kulmaiseksi.

3) Väentuvasta

Väentuvalle on tarkoitus saada katto päälle syksyyn 2020 mennessä. Kehikko purettiin kesällä 2018 Mieslahdesta ja tuotiin opistolle.

Kehikko on nyt valmis ja korotamme sitä vielä. Sen jälkeen tehdään kattotuoli ja laitetaan pellit. Tämä on sivuprojekti, jota hoidetaan meidän omalla väellä, mutta toki kurssilaiset voivat olla siinä mukana.