Joukkolainoituskampanja

Joukkolainoitus koskien Repokankaan kiinteistöä

– Lähde mukaan Repokankaan jokirantakiinteistön ostoon!

Vajaa vuosi sitten olimme ostamassa Peltolaa joukkolainoituksen turvin ja osto onnistuikin mainiosti. Lainatarjouksia tuli paljon enemmän kuin mitä Peltolan ostoon tarvittiin! Olemme pysyneet lainan takaisinmaksun aikataulussa ja lainaa lyhennetään suunnitellusti tänä vuonna ensimmäiset 1500 €.

Nyt olisikin mahdollisuus osallistua toisen kiinteistön, Repokankaan, rahoittamiseen samanlaisella periaatteella!

Sijainti

Repokangas sijaitsee Peltolan läheisyydessä toisella puolen jokea Murtomäentien varressa.  Tilan koko on 7 ha, ja sieltä pystyisi hakkaamaan polttopuut myös Peltolaan. Joen yli Repokankaan metsään on vain 100 m matka Peltolan pihapiiristä, eli emme enää tarvitsisi fossiilisia kuljetusmuotoja Peltolan polttopuille.

Repokankaaseen kuuluu 1 km rantaviivaa, eli joki reunustaa kiinteistöä kahdelta sivulta. Tontilta löytyykin viehättäviä joenpoukamia ja uimapaikkoja sekä alueella tai sen lähistöllä tuntuu asustelevan myös majava tuoreista jäljistä päätellen.

Repokangas on erittäin lähellä opistoaluetta sekä Peltolaa. Se täydentää Peltolan puuttuvan metsävajeen. Repokangas tarjoaa kipeästi tarvittavaa majoituskapasiteettia Omavara ry:n työntekijöille sekä myöhemmin myös opiskelijoille.

Kiinteistö

Tilaan kuuluu päärakennus, aitta ja navetta. Päärakennuksessa on 2 mh + tupa + ruokakomero sekä rakentamaton vintti. Kaikissa huoneissa on puulämmitysmahdollisuus. Rakennuksessa on sähköliittymä. Päärakennus on remonttikuntoinen, eli se vaatii lattioiden suoristamisen ja perustusten uudelleen rakentamisen. Todennäköisesti myös alimmat hirret pitää vaihtaa ja savupiippu muurata uusiksi ainakin yläosastaan (sama kuin Rumolassakin). Talo on kuitenkin viehättävällä paikalla pienen kukkulan laella. Pihassa on laaja nurmikko, joka tullaan muuttamaan isoksi kasvimaaksi sekä omenatarhaksi. Aittaan on remontoitu asuinhuone, jota voimme vuokrata esimerkiksi palkkatukityöntekijöillemme.  Aitan päädyssä on myös puusauna. Repokankaalla on sähköliittymä. Juomavesi haetaan läheisestä lähteestä ja käyttövesi saadaan joesta. Kellaria tilalla ei ole.

Remontin tekemiseen menee arviolta kolme vuotta, jonka jälkeen Repokangas voisi olla opiskelijoidemme käytössä omana yksikkönään Peltolan ja Rumolan tavoin.

 

Hankinta

30 000 € hankintahinta perustuu  lähinnä tilan 7 hehtaarin metsämaan ja puuston arvoon. Päärakennus on ammattilaisten näkökulmasta purkukuntoinen ja piharakennuksetkin vähäarvoisia. Hankinta on vähäriskinen, sillä metsämaan saa helposti myytyä tarvittaessa ja metsä kasvaa joka vuosi. Emme tosin osta metsää sijoitusmielessä, vaan tarkoituksena on monipuolistaa aiemmin istutettu lähes irrationaalisen näköinen suorarivinen koivikko sekametsäksi. Tarkoituksena on ottaa metsästä Peltolan ja Repokankaan tarvitsemat polttopuut. Enimmät koivut saavat kasvaa isoiksi rauhassa.

Joukkolainoitukseen osallistuville tarjoamme 0 tai 1% korkoa, sekä mahdollisuutta viettää kaksi viikkoa vuodessa (talvisaikaan!) joko Repokankaalla tai Peltolassa niin kauan kuin laina on maksamatta. Lisäksi he saavat kerran vuodessa raportin Repokankaan vuodesta.

Tervetuloa mukaan! Minimilainasumma on 500 €, suositus 1000 € tai enemmän. Lainan takaisinmaksuaikataulu on 12 vuotta,  mutta lainoja maksetaan takaisin jo selvästi aikaisemmin taloudellisen tilanteen niin salliessa. Voit lainatessasi valita lainallesi lyhyemmänkin enimmäismaksuajan, 8 tai 10 vuotta.

Kauppa toteutettaisiin todennäköisesti tammikuussa 2021.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan joukkolainoitukseen, vastaa tähän sähköpostiin ja kerro millaisella summalla olisit valmis lähtemään mukaan.

Maanmittauslaitos – karttatulosteRepokangas