Opisto etsii

Yhteistyökumppaneita

Omavaraopiston opetukseen suunnittelemme tutustumiskäyntejä muillakin maatiloilla, työpajoissa ja omavaraiseläjillä. Jos sinulla on osaamista ja toimintaa, jota arvelet sopivan omavaraisuuteen, ja halua jakaa sitä, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä. Tavoitamme opinahjojen verkostoa, josta opiston opiskelijat voivat valita mieleisen kohteen. Tutustumiskäynnit olisivat kestoltaan 1 viikon pituisia. 

Kurssiopettajaa

Omavaraopiston ja Kainuun Opiston ensimmäinen pidempi kurssi käynnistyy ensi kesänä. Kurssi kestää kokonaisuudessaan kaksi tai kolme kuukautta välillä kesä-elokuu. Kurssiopettaja voi vetää koko jakson tai jakaa sen osuuksiin muiden opettajien kanssa.
Kurssilla rakennetaan opiskelijoiden kanssa Omavaraopiston puuttuvia rakennuksia (kuten maakellari ja keittiökatos), sekä tehdään väentuvan sisätöitä eteenpäin.
 
Etsimme ammattitasoista rakentamisen opettajaa.  Kyse on kirvesmiehen perusrakentamisesta luonnonmateriaaleja käyttäen, käyttöpuuna on usein pyöreä puutavara. 
Edellytämme hakijalta rakentamisen yleisosaamista sekä kierrätyshenkisyyttä. Työskentelemme käsityökaluilla.
Teemme työtä opettajatiiminä, eli yhteistyö muiden opettajien kanssa on tärkeää.
Toivomme että olet yhteistyöhaluinen, oppimiskykyinen ja nautit ihmisten kanssa toimimisesta.
 
Opetus jatkuu tulevinakin vuosina eli kyseessä on mahdollisuus jatkaa rakentamisen opettajana/talonmiehenä.
Voimme auttaa asunnon etsimisessä.
 
Ota yhteyttä sähköpostitse: omavaraopisto@gmail.com
 tai puhelimitse 044-3736277 /Maria Dorff

 

Palkkatuettua työntekijää

Etsimme Omavaraopiston perustamisvaiheeseen apulaisia. Työhön kuuluu avustaminen monipuolisissa työkuvioissa. Niiden kautta voit saada laajan katsauksen luontaistaloudessa esiintyviin työrutiineihin. Etenkin rakennus- , viljellys- ja kokkaustaitoiset ovat meille iso apu! Sinulla ei tarvitse olla alan koulutusta tai pätevyyksiä.

Jos olet ollut yli 24 kk työttömänä työnhakijana, meillä on mahdollisuus palkata sinut töihin. Työsuhteesta saa bruttopalkkana n. 1400€/kk, työtä on 26 h/viikko. Työsuhteen kesto voi olla enimmillään 1,5 vuotta, minimissään kuitenkin 6 kk.

Tarjoamme mahdollisuuden majoittua opiston maille omassa tai opiston teltassa tai Rumon koululle 5 km pyöräilymatkan päässä. Omavaraopisto sijaitsee Pohjois-Karjalassa Valtimolla, kohtalaisten julkisten kulkuyhteyksien äärellä.

Toivomme sinulta aloitekykyisyyttä ja avointa mieltä oppimisprosessiin.

Viestiä saa välittää eteenpäin!

 

Ammattiosajia

Jos sinulla on erityisosaamista kuten rakennusalalla ja haluat auttaa, löydämme todennäköisesti jotain juuri  sinulle sopivaa!

 

Käännösapua

Mikäli koet omavaraisuuden aiheet inspiroiviksi ja haluat jakaa niitä eri kielillä, ota yhteyttä!

Käännöksien teko on talkootyötä eikä vaadi ammattitasoa.

 

Yhteydenotot:

Lasse Nordlund, omavaraopisto@gmail.com

 

Asiantuntijoita

Haluamme muodostaa eri alojen asiantuntijaryhmiä, jotka voivat avustaa omavaraopiston ja omavaraiskulttuurin kehittelyyn.

Toivomme saada yhteyttä lääkäreihin, biologeihin, insinööreihin jne.

Yhteydenotot:

Lasse Nordlund, omavaraopisto@gmail.com

 

Siemenviljelijiä

Luotettavia ja pitkäjänteisiä kasvattajia maalaislajikkeiden ylläpitoon.

Yhteydenotot:

Lasse Nordlund, omavaraopisto@gmail.com